domov
kontakti
kazalo

 
ŠPORTNI IZZIV - nagarjenci 1. žreba
19.04.2021

S koncem meseca marca oz. začetkom aprila smo zaključili s prvimi športnimi izzivi. Skupaj je sodelovalo več kot 2300 udeležencev, ki so sestavljali 636 ekip iz 62 slovenskih šol. Znane so tudi nagrajene ekipe prvega žreba, ki bodo prejele paraktične nagrade Športa mladih.
 
V letošnjem šolskem letu so zaradi znanih razlogov odpadla skoraj vsa šolska športna tekmovanja. Na Zavodu za šport RS Planica smo skupaj s koordinatorji panog pri nacionalnih panožnih športnih zvezah pripravili športne izzive, ki jih lahko učenci in učenke opravljajo v skupinah znotraj svojega oddelka posamezne šole. Ekipe so se v mesecu marcu preizkusile v izzivih iz košarke, nogometa, rokometa in smučarskih skokov.

UDELEŽBA PO PANOGAH

KOŠARKA - 1. izziv
Št. udeležencev: 895
Št. ekip: 179
Št. šol: 31

NOGOMET - 1. izziv
Št. udeležencev: 384
Št. ekip: 64
Št. šol: 19

ROKOMET - 1. izziv
Št. udeležencev: 756
Št. ekip: 126
Št. šol: 20

SMUČARSKI SKOKI
Št. udeležencev: 1068
Št. ekip: 267
Št. šol: 28

Med vsemi prijavljenimi ekipami v aplikacijo Športni izziv smo na podlagi predhodnega razpisa izžrebali ekipe, ki bodo prejele praktične nagrade Športa mladih. Seznam nagrajenih ekip je objavljen v spodnji prilogi.

S športnimi izzivi nadaljujemo tudi v mesecu aprilu. Vsi aktualni razpisi so objavljeni na spletni strani Šport mladih - športni izzivi ŠŠT>>>


avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih
Priponke