domov
kontakti
kazalo

 
ŠPORTNI IZZIV - nova aplikacija
12.01.2021

Šport mladih predstavlja novo spletno aplikacijo »Športni izziv«, ki je namenjena deljenju strokovnih športnih video vsebin, ki vsebujejo postopke učenja, prikaze tehnik različnih športov, prikaze vaj in inovativne pristope k razvoju posameznih motoričnih sposobnosti.
 
ŠPORTNI IZZIV - DOSTOP DO APLIKACIJE

Skupaj z nekaterimi nacionalnimi panožnimi zvezami smo že pripravili nekaj zanimivih vsebin: vaje, naloge, izzive …, s katerimi lahko popestrite vadbo ali prosti čas.

Z aplikacijo Športni izziv Športa mladih želimo vzpostaviti stičišče slovenskega športa, kjer se izmenjuje praksa športnih trenerjev in športnih pedagogov, s čimer bomo pomagali ustvarjati kakovostnejše in boljše pogoje za športni razvoj otrok ter mladih športnikov. Nekateri izmed njih bodo postali vrhunski športniki, večina pa športniki po srcu in duši, ki bodo s športom koristno in na zdrav način preživljali prosti čas tudi po končanem šolanju oziroma rednem športnem treniranju v klubih, kar je tudi naš glavni cilj.

Vsekakor je vsebina uporabna za vse športne navdušence, saj omogoča enostaven dostop do predstavitev različnih športnih panog, disciplin in elementov v slovenskem jeziku! Če še ni vsebine, ki jo iščete, lahko pri njihovi pripravi aktivno sodelujete tudi vi. Kako to storite? Preprosto, ustvarite in aktivirate uporabniški račun, vnesete svojo vajo ali izziv ter z njimi izzovete svoje učence, vadeče, prijatelje … Uporabniki spletnih aplikacij Športa mladih (e-šport) boste aktivirali uporabniški račun na povezavi, ki jo boste prejeli po elektronski pošti.

Vsebine lahko po želji delite le v omejenem krogu uporabnikov znotraj vaše organizacije (šola, društvo, zveza …) ali pa izzovete tudi druge športne navdušence. Ta način vam v trenutnih razmerah omogoča izvedbo pouka ali treningov na daljavo znotraj svojih vadbenih skupin, vadeči pa vam lahko posredujejo tudi rezultate opravljenih nalog.

Aplikacija »Športni izziv« predstavlja dodaten izziv tudi za strokovne delavce v športu – skupno sodelovanje. Prepričani smo, da bomo na tem mestu delili skupna znanja tudi v časih po epidemiji, ko bomo spet športno aktivni brez posebnih omejitev. Verjamemo, da smo pripravili orodje, s katerim boste nadaljevali dobre prakse, ki ste jih v večini razvili že v času šolanja in športne vadbe na daljavo ter delili odlične ideje za kakovosten razvoj mladih športnikov in promocijo zdravega preživljanja prostega časa.

ŠPORTNI IZZIV - DOSTOP DO APLIKACIJE

V primeru dodatnih vprašanj glede aktivacije uporabniškega računa ali uporabe spletne aplikacije se obrnite na e-pošto info@sportmladih.net ali na tel. 01 434 23 97.


avtor: Šport mladih
foto: Športni izziv - Šport mladih