domov
kontakti
kazalo

 
Umrl Niko Slana
28.11.2020

Sporočamo žalostno vest, da se je v 76. letu poslovil naš nekdanji sodelavec, dolgoletni urednik revije Šport mladih, Niko Slana.
 


Za vedno se ga bomo spominjali kot enega največjih poznavalcev vseh pojavnih oblik športa otrok in mladine. Verjel je v moč duha in potencial prihajajočih generacij in oblikovanje njihovih osebnosti s pomočjo športa. Številni intervjuji z mladimi športniki, ki prikazujejo prvinska razmišljanja mladih na začetkih njihovih športnih poti (med njimi so praktično vsi znani slovenski športniki), bodo za vedno zapisani v zgodovino slovenskega športa na unikaten način, za katerega je znal poskrbeti le on. Še posebej vesel je bil ob opravljenih intervjujih s tistimi mladimi, ki so bili poleg športa uspešni tudi na drugih področjih.

S svojim predanim delom je pomembno vplival na razvoj programov Športa mladih. Z zanj značilnim pronicljivim razmišljanjem je našemu delu nastavljal ogledalo, s pomočjo katerega smo vedno našli pravo pot. Ob izgubi tako pomembnega člena čutimo izjemno praznino, ki jo bomo težko zapolnili. V njegovo čast in spomin bomo zdaj še z večjo obvezo skrbeli za nadaljevanje zgodbe Športa mladih.

Niko, počivaj v miru visoko nekje med oblaki, kamor si tako rad poletel, ko si bil z nami.


avtor: Šport mladih
foto: arhiv Šport mladih

 
 
 

 
Spletne aplikacije Šport mladih

  

 
7. Festival Športa mladih 2016 - VIDEO

 
Šolski ekipni kros 2016 - VIDEO