domov
kontakti
kazalo

 
Šolska športna tekmovanja - INFORMACIJE
03.09.2020

Za mesec september sta že razpisani državni tekmovanji v plavanju in orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. V nadaljevanju si lahko pogledate nekaj novih informacij o izpeljavi šolskih športnih tekmovanj v šolskem letu 2020/21.
 


Posamezna Šolska športna tekmovanja se bodo izvajala v primeru, da na tekmovanjih lahko zagotavljamo izvajanje ukrepov za preprečevanje širjenja Covid-19 in bomo za izvedbo tekmovanja pridobili ustrezna soglasja pristojnih institucij.

Za čim bolj tekoče izvajanje tekmovanj bomo tako kot v preteklih letih objavili razpise tekmovanj, na katere se šole prijavite preko spletne aplikacije ŠŠT. Pri objavljenih razpisih nekaterih tekmovanj še ne bomo imeli vseh potrebnih soglasij, vendar vse zainteresirane za nastop na tekmovanju pozivamo, da se prijavite na tekmovanje do predvidenih rokov. Pri nekaterih panogah (kjer je to mogoče) bomo na podlagi števila prijavljenih šol in otrok določili sistem tekmovanja, ki bo omogočal čim manj mešanja otrok med različnimi šolami in bomo lahko zagotavljali ustrezne razdalje med udeleženci. Prosimo vas za razumevanje, da se bodo v letošnjem letu lahko sistemi tekmovanj in pravila tekmovanj v nekaterih točkah tudi spreminjala in ne bodo enaka, kot so predvidena v Informatorju. O vseh spremembah boste udeleženci tekmovanj obveščeni pred tekmovanji z uradnimi razpisi na spletni strani Šport mladih!

Če se bodo epidemiološke razmere spremenile v smer, da potrebnih soglasij za tekmovanja ne bomo prejeli ali se bo zaradi poslabšanja razmer pouk celo prekinil, bomo tekmovanja prestavili na kasnejše termine.

V nekaterih panogah za vas pripravljamo prilagojen način priprave na Šolska športna tekmovanja, ki jih boste lahko izvajali na v posameznem razredu in se po želji tudi primerjali med seboj z ostalimi šolami. Več informacij bo znanih do 15. 09. 2020!

avtor: Jernej Peterlin
foto: arhiv Šport mladih