domov
kontakti
kazalo

 
Programi Športa mladih 2019/20 - INFORMACIJE
23.04.2020

Objavljamo nekaj informacij o nadaljnjem poteku programov Športa mladih – Mali sonček, Zlati sonček, Krpan, Naučimo se plavati ter Šolska športna tekmovanja in prireditve v šolskem letu 2019/20.
 


Od začetka uvedbe ukrepov je minilo že kar precej časa in kot kaže, še kar nekaj časa ne bomo mogli izvajati programov v normalnem obsegu. Natančna navodila, kako bo z izvedbo programov, bomo pripravili prvi polovici maja, ko bo na voljo več uporabnih informacij glede izvajanja pouka in drugih dejavnosti v šolah.

Mali sonček, Zlati sonček in Krpan
Glede na to, da trenutno pouk poteka na daljavo, bomo programe zaključili v skrčeni obliki. Programi v šolskem letu 2019/20 se bodo zaključili tudi v primeru, da učenci in učenke ne bodo več obiskovali pouka v šoli.

Za opravljene naloge in kriterije v šolskem letu 2019/2020 velja:
- če je otrok opravil 3 naloge namesto predvidenih v posameznem programu,
- za opravljeno nalogo se lahko šteje tudi to, da so otroci že izvajali predvaje posamezne naloge,
- nekatere naloge lahko otroci opravijo tudi v domačem okolju in v dokaz opravljene naloge pošljejo fotografijo ali posnetek učitelju. Gradiva učitelju ni treba hraniti.

Delitev gradiva s strani Zavoda na področne centre bo potekala na enak način kot v preteklih letih. Vse gradivo za programe se mora naročiti preko nove spletne aplikacije Šport mladih. Za podporo in informacije glede uporabe spletne aplikacije pokličite na tel. 01 434 23 97 ali pišite na e-pošto: jernej.peterlin@sport.si.

Naučimo se plavati
Pri programu Naučimo se plavati obstaja možnost, da bomo odpadle tečaje in preverjanja poskušali prenesti na začetek prihodnjega šolskega leta, kar pa bo ob zasedenosti bazenov težka naloga in jo bomo vsekakor uskladili s koordinatorji NSP na področnih centrih. Izvedba še neizpeljanih programov bo odvisna tudi od višine sredstev, namenjenih za program.

Šolska športna tekmovanja in prireditve
Pri programu Šolska športna tekmovanja nam je do zaključka vseh tekmovanj ostalo še predvidoma 115 turnirjev, finalnih tekmovanj in prireditev. Glede na to, da je izpeljava šolskih športnih tekmovanj in prireditev odvisna od sproščanja številnih drugih ukrepov, je trenutno težko podati kakršnokoli informacijo o nadaljnji izvedbi programa v šolskem letu 2019/2020. O vseh nadaljnjih korakih vas bomo pravočasno obvestili.

Hura, prosti čas
Za program Hura, prosti čas smo že prejeli vloge prijaviteljev za izpeljavo programa. Razpisa zaradi trenutnih ukrepov še nismo zaključili. Takoj ko bo znano v kakšnem obsegu bo mogoče programe izpeljati, bomo izbrali izvajalce in jih objavili na naših spletnih straneh.

Vse informacije o izpeljavi programov bodo na voljo na spletni strani Šport mladih.avtor: Jernej Peterlin
foto: arhiv Šport mladih