domov
kontakti
kazalo

 
ODPOVEDANO!!! Šah ekipno - osnovne šole
04.03.2020

ODPOVEDANO!!!
 
Organizatorja prvenstva sta Zavod za šport RS Planica in Šahovska zveza Slovenije, soorganizatorja pa OŠ Kozje in DŠM Celje. Državno prvenstvo bo potekalo v nedeljo,
15. 3. 2020, v večnamenskem centru Kozje, Kozje 131, 3260 Kozje, http://www.oskozje.si/

KATEGORIJE
• Starejši učenci (do 15 let, rojeni 2005 in mlajši),
• Starejše učenke (do 15 let, rojene 2005 in mlajše).

Fantovsko ekipo sestavljajo štirje igralci/-ke in rezerva, dekliško ekipo pa tri igralke in rezerva. Vsi morajo biti učenci/-ke iste osnovne šole, kar na zahtevo glavnega sodnika dokažejo s potrdilom šole. V ekipi fantov lahko nastopajo tudi dekleta, vendar s tem izgubijo pravico nastopa v svoji (dekliški) konkurenci. Pravico nastopa na prvenstvu imajo zmagovalci šestnajstih področnih osnovnošolskih prvenstev, poleg njih pa še predstavnik izvajalca in tri dodatne ekipe iz področij najboljših treh na DP v preteklem letu (pri učencih Goriška, Ljubljana in Pomurje, pri učenkah pa Posavje, Maribor in Grosuplje), skupno 20 ekip v vsaki konkurenci. V primeru majhnega števila prijav lahko koordinator ŠŠT v šahu določi dodatne ekipe (zainteresirani se prijavijo koordinatorju šolskih šahovskih tekmovanj najkasneje do torka 10. marca 2020).

PRAVILA
Igra se po pravilih FIDE za pospešeni šah in Ekipnem pravilniku ŠZS. Igralni čas je 10 minut + 5 sekund/potezo za vsakega igralca/-ko za partijo.

URNIK TEKMOVANJA
• potrditev prijave od 9:30 do 10:15, otvoritev prvenstva in prvo kolo ob 10:30
• ostala kola bodo sledila v najkrajšem možnem času po računalniški obdelavi rezultatov
• kosilo bo predvidoma po 3. ali 4. kolu (ločeno po kategorijah)
• razglasitev rezultatov in podelitev medalj bo 15 minut po končanem zadnjem kolu.


avtor: Jernej Peterlin
Priponke