domov
kontakti
kazalo

 
Šolar na smuči 2020 - PRIJAVE ZAKLJUČENE!
02.12.2019

PRIJAVE ZAKLJUČENE!!!
 
Vse slovenske osnovne šole vabimo, da se nam pridružite v akciji Šolar na smuči, slovenskemu projektu smučarskega ozaveščanja šolskih otrok. Akcija je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki in vsako leto doseže zelo pozitiven odziv šol po vsej Sloveniji. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2000 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo in iskrami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič, takšnih pa je kar polovica. Akcija namreč ponuja enkratno priložnost, da vašim učencem omogočite brezplačen, voden smučarski dan na snegu, na enem izmed smučarskih centrov, ki so vključeni v akcijo.

V tej zimi bo akcija namenjena četrtošolcem, v terminu od 20. do 24. januarja 2020. V organizacijo akcije so poleg pobudnika in nosilca, smučarskega centra Krvavec (Šola snežnih športov Krvavec), vključeni še smučarski centri: Rogla (ŠD Alpska šola), Mariborsko Pohorje (Smučarska šola Visit Pohorje), Cerkno (SD Novinar) in novost v letošnjem letu SC Gače (SD Krka Rog in SD Gače). Ostali partnerji pri organizaciji projekta so Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za notranje zadeve – Policija. Še posebej smo ponosni na ambasadorja akcije Šolar na smuči, nekdanjega vrhunskega smučarja, Jureta Koširja, ki bo na vsaki lokaciji po enkrat aktivno prisoten na snegu. Pomembno podporo akciji daje tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se projektu pridružuje kot častni pokrovitelj.

SMUČARSKI CENTRI
- Krvavec
- Rogla
- Mariborsko Pohorje
- Cerkno
- Gače

OKVIRNI URNIK IN VSEBINA
9.00 - prihod šol na zborno mesto na smučišču - odgovorni spremljevalci oziroma športni pedagogi,
9.15 - razporeditev v skupine - odgovorni koordinator centra skupaj z učitelji domicilnih klubov in šol smučanja s pomočjo učiteljev športne vzgoje šol
9.30 - prvi del: pregled opreme in začetek organizirane vadbe(prilagajanje na drsenje, vožnja z žičnico … intenziteta vadbe glede na sposobnosti otrok) pod vodstvom učiteljev smučanja,
11.30 - pavza za čaj, malico
12.15 - drugi del: enostavna postavitev na položnem terenu, ki bi jo vsak otrok presmučal; po možnosti večkrat …
14.30 – zbor vseh skupin v prireditvenem prostoru, kjer otroci dobijo darilo in spominek
15.00 - predviden odhod – odgovorni spremljevalci oziroma športni pedagogi

Število prijav je zaradi omejenih kapacitet smučarskih centrov omejeno na 100 otrok na dan na smučarski center (v SC Gače 50 otrok na dan).

Prijave se zbirajo izključno preko spletne aplikacije ŠŠT in se zbirajo do zapolnitve prostih mest. Rok za prijavo je 07. 01. 2020.

Pri prijavah bodite pozorni, da upoštevate kriterije smučarskega znanja, ki so objavljeni v razpisu!

Vse podrobnosti o akciji "Šolar na smučeh 2020" so objavljene v spodaj priloženem razpisu.


avtor: Jernej Peterlin
Priponke

 
Spletne aplikacije Šport mladih

  

 
7. Festival Športa mladih 2016 - VIDEO

 
Šolski ekipni kros 2016 - VIDEO