domov
kontakti
kazalo

 
Martin Otoničar, KK HIT Casinos Gorica
19.09.2010

Na velodromu v Češči vasi pri Novem mestu so kolesarji z državnim prvenstvom v šprintu, zasledovalni vožnji in vožnji na čas sklenili niz tekmovanj za državne naslove. Med mlajšimi mladinci se je znova izkazal Pivčan Martin Otoničar, član KK Hit Gorica.
 
zamagovalec slovenskega pokala za mlajše mladince
Martin Otoničar
Martin Otoničar
Dijak tretjega letnika Srednje strojne šole iz Postojne je kar trikrat stal na najvišji stopnici – v šprintu na 200 m, v zasledovalni vožnji na 2000 m in v vožnji na čas na 500 m. Postojnskega dijaka, ki trenira pri Darku Lisjaku, čaka v prihodnji sezoni mladinska konkurenca in novi izzivi. Želje po dokazovanju mu ne manjka, tudi ekipa starejših mladincev KK Hit Gorica bo močnejša, tako da ga čaka veliko zanimivih preizkušenj.

Letos se je izkazal na reprezentančnih nastopih, posebno na prestižni večdnevni dirki Radjugentour v Avstriji, kjer je v 4. etapi pristal na 3. mestu (78 km – 40,4 km/h), v skupni razvrstitvi pa se lahko pohvali z 8. mestom - 13. na prologu, 16. v prvi etapi, 7. v drugi etapi in 12. v tretji etapi (80,4 km), ki jo je množica 150 kolesarjev iz 18 držav prevozila s povprečno hitrostjo 45,9 km/h.
»Na Češki Jevički, na drugi najtežji etapni dirki mlajših mladincev v Evropi, je zmagal Matej Mohorič, sam pa sem bil drugi. V 3. etapi sem zmagal, sicer pa sem skupno zmago izgubil za pol sekunde v kronometru,« je pohvalil kolesarskega prijatelja, ki se mu je oddolžil v Italiji, na pokalu Dino Diddi, kjer pa sta oba morala priznati premoč vrstnikov iz Italije. Martin je bil četrti, Matej pa peti.

Martin Otoničar je letos z dvema točkama prednosti osvojil slovenski kolesarski pokal za mlajše mladince, zbral je 108 točk, sledijo: 2. Matej Mohorič (Sava Kranj) 106, 3. Jure Miškulin (Radenska KD Zdravje) 91, 4. Gašper Katrašnik (Sava Kranj) 69, 5. Blaž Šuštar (Radenska KD Življenje) 67, 6. Patrik Gabrovšek (Sava Kranj) 55, 7. Blaž Žakelj (Radenska KD Življenje) 51, 8. Simon Komperšak (TBP Lenart) 46, 9. Miha Poljanec (Sloga 1902 Idrija) 31, 10. Klemen Polajnar (Radenska KD Življenje) 29, 11. Jure Gaber (Radenska KD Življenje) 23, 12. Nace Korošec (Sava Kranj) 22, 13. David Per (Adria Mobil) 21, 14. Klemen Kuhar (Adria Mobil) 14, 15. Marko Curk (Hit Gorica) 13, 16. Aleksander Peter (Adria Mobil) 8, 17. Urban Svoljšak (Radenska KD Življenje) 7, 18. Aljoša Bricelj (Hit Gorica), Matic Širec in Uroš Kosec (oba Perutnina Ptuj) po 6 točk itd.

Več o Martinu Otoničarju boste zvedeli v eni prihodnjih številk Športa mladih, ko bo vozil svojega Treka že malo manj intenzivno, v roke pa bo pogosteje vzel zmaja in se z njim zabaval na travniku športnega letališča v Postojni, ali pa se bo z rolarko učil novih trikov na poligonu v Prestranku.

avtor: Niko slana
foto: Niko Slana