domov
kontakti
kazalo

 
Tim Gajser, EHR Bodo Schmidt
24.08.2010

Tim Gajser, devetošolec z Osnovne šole Anice Černejeve iz Makol, ki bo 8. septembra dopolnil 14 let, je navdušil s svojim nastopom na mladinskem svetovnem prvenstvu v Gueugnonu v Franciji...
 
14-letnik svetovni podprvak v motokrosu
Tim Gajser, foto: Matjaž Košir
Tim Gajser, foto: Matjaž Košir
Tim Gajser, devetošolec z Osnovne šole Anice Černejeve iz Makol, ki bo 8. septembra dopolnil 14 let, je navdušil s svojim nastopom na mladinskem svetovnem prvenstvu v Gueugnon v Franciji (21. in 22. avgusta), ne samo z osvojitvijo 2. mesta v kategoriji 85 kubičnih motorjev, pač pa z izjemno prodornostjo.
Gajser, ki je pred dvema letoma že osvojil naslov evropskega prvaka v kategoriji 65 kubičnih motorjev, lani pa je osvojil evropski naslov v kategoriji mladih tekmovalcev s 85 kubčinimi motorji, zaradi spleta dogodkov na stezi ni imel prave možnosti na kvalifikacijah, Potem ko je bil najhitrejši na treningu pa je organizator prekinil njegov nastop zaradi padca enega od tekmovalcev in reševalnega vozila na stezi, tako da je v prvi vožnji začel iz 16. mesta. Kljub vsemu se je po šestih krogih prebil v ospredje, a ga je poznejši zmagovalec Henry Jacobi (Nemčija) z nefair vožnjo onemogočil in tako je, kljub padcu, pripeljal v cilj na 4. mestu. Tim, ki je drugo vožnjo začel v prvi vrsti, je prepričljivo ugnal vse konkurente (99 v dveh skupinah) in tako v skupnem seštevku osvojil 2. mesto. Eden najbolj nadarjenih mladih slovenskih motokrosistov je pred MSP opravil samo nekaj treningov, saj je moral zaradi zlomljenega prsta dalj časa počivati.
Uvrstitve drugih slovenskih tekmovalcev: 39. Rok Rus (125 ccm), Jan Pancar in Luka Milec se v kategoriji 65 kubičnih motorjev nista uvrstila v finale, Miran Kovačič (85 ccm) je na treningu padel in se poškodoval, Anej Braniselj in Matic Milec (do 125 ccm) se nista uvrstila v finale.

avtor: Niko Slana
foto: Matjaž Košir