domov
kontakti
kazalo

 
Gimnazijke iz Šiške srebrne v Trabzonu
02.07.2014

V turškem Trabzonu se je zaključilo šolsko svetovno prvenstvo v rokometu pod okriljem Mednarodne zveze za šolski šport (ISF), kjer so slovenske barve zastopali dijaki in dijakinje Gimnazije Šiška.
 
Dijakinje so z uvrstitvijo v finale in končnim drugim mestom dosegle največji uspeh slovenskih ekip dijakinj na rokometnih tekmovanjih ISF in s tem prvo medaljo za Slovenijo. V finalu so morale priznati premoč domačinkam, ki so bile boljše za dva zadetka.

Uspeh so s petim mestom dopolnili fantje, ki so na prvenstvu izgubili le eno tekmo. Po sedemmetrovkah so bili v četrtfinalu boljši Francozi. Na tekmi za peto mesto so bili Slovenci za sedem golov boljši od domačinov.

Celotna delegacija v Trabzonu
Celotna delegacija v Trabzonu
Rokometašice Gimnazije Šiška so se prvenstav udeležile že večkrat, dijaki pa so na tovrstnem tekmovanju nastopili prvič. Uspehi so plod dolgoletnega dela na rokometnih oddelkih Gimnazije Šiška, ki jih vodi Saša Vesel, za strokovno delo pa skrbi trenerka RZS Sonja Čotar. Obe sta bili z ekipama prisotni tudi na tokratnem prvenstvu.

Strokovni kader sta tokrat dopolnila priznana slovenska trenerja Bojan Čotar (trener-dijaki) in Uroš Bregar (trener-dijakinje). Za poškodbe je skrbela fizioterpaevtka Staša Puc, vodja ekip pa je bil Blaž Zagorc.

Dijakinje (2. mesto)
Neža Curk, Tjaša Arhanič, Ana Abina, Hana Vučko, Sara Nosan, Nina Žabjek, Katra Štular, Kim Barbič, Nika Oder, Kaja Vaupotič, Aneja Beganović, Maruša Oman, Jona Senčur, Nina Perković.
Vodja ekipa: Saša Vesel
Trener: Uroš Bregar

Dijaki (5. mesto)
Aleks Kavčič, Staš Krabonja, Jaka Žabjek, Luka Ambrož, Marko Marojevič, Domen Škrjanc, Matej Slemenjak, Nejc Krabonja, Luka Malavašič Šemrov, Matevž Podmenik, Tilen Virant, Robert Tekavec, Mark Ferjan, Tom Virant.
Vodja ekipa: Sonja Čotar
Trener: Bojan Čotar

Rezultati - DIJAKINJE
Finale: Slovenija – Turčija 20:22
Polfinale: Slovenija – Madžarska 24:20
Predtekmovanje: Slovenija – Makedonija 36:16, Slovenija – Srbija 30:16, Slovenija – Brazilija 22:19 , Slovenija – Bolgarija 27:22, Slovenija – Belgija 39:18

Vrstni red: 1. Turčija, 2. Slovenija, 3. Madžarska ...

Rezultati - DIJAKI
Za 5. mesto: Slovenija – Turčija 26:19
Razigravanje od 5. do 8. mesta: Slovenija – Bolgarija 26:25 (po sedemmetrovkah)
Četrtfinale: Slovenija – Francija 24:26 (po sedemmetrovkah)
Predtekmovanje: Slovenija – Iran 22:20, Slovenija – Armenija 34:11, Slovenija – Belgija 33:17, Slovenija – Nemčija 27:19

Vrstni red: 1. Nemčija, 2. Brazilija, 3. Danska …, 5. Slovenija ...

avtor: Jernej Peterlin
foto: Gimnazija Šiška
Slike