domov
kontakti
kazalo

 
Cilj - po očetovih stopinjah do OI, Anamarija Lampič TSK Merkur Kranj
28.02.2011

15-letna dijakinja prvega letnika športnega oddelka na Ekonomski gimnaziji v Kranju, ki je na znamenitem Topolinu zmagala kar trikrat zapored, se s smučarskim tekom ukvarja že deset let. Kranjčanka iz tekaške ekipe Roka Šolarja ima v smučarskem teku že višje cilje, a zatrjuje, da še zmeraj trenira za zabavo in sprostitev.
 
»Letos sem bila na mladinskem svetovnem prvenstvu v Estoniji, čeprav je sprva kazalo, da si ne bom zagotovila mesta v ekipi. Pa se je na koncu vse izšlo, tako da sem nastopila v šprintu v klasiki, pristala pa sem na 16. mestu, a sem tekmovala z nekaj let starejšimi tekmicami, tako da je moja uvrstitev spodbudna,« pravi Anamarija, ki bo svojo pravo moč na MSP pokazala že prihodnje leto. »Letos sem se veliko naučila in to je najbolj pomembno,« in je še dodala, da z zanimanjem pričakuje nastope na igrah OPA, kjer se bo potrudila, da se uvrsti med trojico najboljših. V družbi tekaških vrstnic iz alpskih dežel se bo kar treba potruditi.

Ano že mami najvišji cilj vsakega športnika – olimpijske igre. Za uresničitev tega cilja ima še poseben razlog, saj je na olimpijskih igrah nastopil tudi njen oče Janez Lampič, ki je bil v svojem času med boljšimi jugoslovanskimi kolesarji in je na olimpijskih igrah leta 1984 v Los Angelesu z ekipo pristal na 9. mestu: »Oče mi je še zmeraj vzor in ponosna sem nanj. Upam, da se bom nekoč tudi sama udeležila olimpijskih iger,« pravi dekle o kateri bomo zagotovo še veliko slišali.

avtor: Niko Slana